پرشر سوئیچ چیست؟
پرشر سوئیچ ابزاری بسیار پر کاربرد و مهم برای تنظیم فشار می باشد. پرشر سوئیچ زمانی که فشار دچار نوسان شود، با کنترل فشار و تغییر در وضعیت دستگاه مانع از آسیب رسیدن به تجهیزات سیستم می شود .پرشر سوئیچ یک مدار الکتریکی را با فشاری تنظیم شده روشن یا خاموش می کند. این فشار به عنوان نقطه تنظیم سوئیچ نامیده می شود. بیشتر پرشر سوئیچ ها طوری طراحی شدهاند که در مواقع کاهش یا افزایش فشار، سیستم به صورت اتوماتیک قطع یا وصل میکنند. به همین علت نقش مهم پرشر سوئیچ در برقراری ایمنی و کنترل در سیست تحت فشار است که با توجه به نوع کاربرد، میزان فشار کاری و نوع سیال دارای انواع مختلفی هستند.
پرشر سوئیچ چگونه کار میکند؟
به طور کلی پرشر سوئیچ شامل دو کنتاکت (معمولا باز و معمولاً بسته) هستند. اگر فشار کمتر از نقطه تنظیم شده باشد، کنتاکت ها در حالت عادی باز خواهند بود. سوئیچ تا زمانی که فشار از نقطه تنظیم شده افزایش یابد باز می ماند. سپس عنصر حسگر باعث می شود که کنتاکت به حالت بسته برگردد. اگر فشار به زیر نقطه تنظیم کاهش یابد، کنتاکت ها دوباره به حالت باز باز می گردند.
معیارهای انتخاب یک پرشر سوئیچ چیست ؟
- حداکثر فشار قابل تحمل و نوع فشار
- دقت و تکرارپذیری
- قیمت سوئیچ، برند و شرکت تولیدکننده، میزان طول عمر
- نحوه اتصال و کانکشن
- قابلیت استفاده در محیطهای انفجاری و IP پرشر سوئیچ
- نوع سیال فرآیند
- میزان مقاومت در برابر تغییرات دمایی
- رنج کاری و نقطه تنظیم
- نوع سوئیچ فشار از نظر مکانیسم عملکرد
- هیسترزیس که میزان تفاوت میان نقطه سوئیچ یا Switch point و نقطه تنظیم مجدد یا reset point است.
انواع پرشر سوئیچ
- پرشر سوئیچ آب یا هیدرولیک
- پرشر سوئیچ هوا یا پنوماتیک
- پرشر سوئیچ برای بخار
- پرشر سوئیچ برای گاز
پرشر سوئیچ آب یا هیدرولیک:
مهمترین کاربرد این نوع پرشر سوئیچ در پمپ های آب می باشد. به همین علت اگر با پمپ آب سر و کار داشته باشیم، بهتر است از پرشر سوئیچ آب برای تنظیم فشار در پمپ استفاده کنیم.
همان طور که می دانید در یک سیستم تصفیه آب صنعتی موضوع فشار به اندازه ای مهم است که کاهش یا افزایش آن را نمی توان نادیده گرفت زیرا که امکان دارد، افزایش فشار پمپ باعث آسیب دیدن تجهیزات دستگاه از جمله ممبران دستگاه آب شیرین کن بشود.
پرشر سوئیچ هوا یا پنوماتیک:
این نوع از پرشر از ساده ترین نوع پرشر سوئیچ می باشد، و استفاده در کمپرسور های هوا از جمله مهم ترین کاربردهای آن می باشد.
از دیگر کاربرد های این پرشر سوئیچ می توان به استفاده آن در روشن کردن اتوماتیک پمپ ها در مصارف خانگی ، قطع و وصل کردن زنگ هشدار در کابین خلبان ، خاموش کردن کمپرسور گاز ، و ... اشاره کرد.
پرشر سوئیچ برای بخار:
همانگونه که از نام این پرشر سوئیچ پیداست، با بخار کار میکند به همین علت این نوع پرشر سوئیچ باید تحمل رطوبت و دمای بالا را داشته باشد. کاربرد این نوع پرشر سوئیچ بیشتر برای کنترل فشار در دیگ بخار است.
پرشر سوئیچ برای گاز:
این نوع از پرشر سوئیچ جزو حساس ترین پرشر سوئیچ ها می باشد؛ از این رو وجود پرشر سوئیچ گاز برای مکان هایی که با گاز سر و کار دارند لازم و ضروری می باشد، زیرا تغییرات ناگهانی در فشار ممکن است باعث انفجار شود.
جهت سفارش انواع مدل های پرشر سوئیچ میتوانید به سایت فروشگاه ترک هیدرولیک مراجعه فرمایید.
کاربردهای پرشر سوئیچ
پرشر سوئیچ ها در تاسیسات بسیار زیادی استفاده میشود. به طور کلی در هر زمینه ای که نیاز به یک کنتاکت وابسته به فشار باشد می توان از پرشر سوییچ مناسب استفاده کرد. برخی از کاربردهای پرشر سوئیچ به شرح زیر است:
- سیستم هوای فشرده شده
- پمپ های آب
- فعال کردن زنگ هشدار در صورت کاهش فشار کابین هواپیما
- کمپرسورهای های آب الکتریکی
- سوئیچینگ های جریان بالا
- تجهیزات فرایند و غیره
اجزای یک پرشر سوئیچ
- میکرو سوئیچ
از میکرو سوئیچ با کنتاکت های طلا برای عملیات ولتاژ پایین و جریان کم استفاده می شود. از میکرو سوئیچ با کنتاکت های نقره ای برای کاربردهای ولتاژ بیشتر و جریان بیشتر استفاده می شود. یک سوئیچ دو پرتاب تک قطبی (SPDT ) است. سوئیچ از یک حالت تماس معمولاً باز (NO) و یک حالت معمولاً بسته (NC) ساخته شده است. وقتی حالت تماس فشار فعال می شود NO نزدیک می شود و NC باز می شود.
- دکمه سفر عایق شده:
دکمه سفر عایق باعث می شود که مخاطبین معمولاً باز (NO) و معمولاً بسته (NC) هنگام فعال شدن کلید فشار تغییر کنند.
- پین عامل:
همانطور که می دانید پین عملکرد به پیستون وصل شده است. پیستون هنگامی که فشار ورودی تغییر می کند ، فعال می شود. در آخر پین عامل به سمت پایین حرکت می کند یا به سمت بالا حرکت می کند. وقتی که به طرف بالا حرکت می کند ، با دکمه سفر تماس می گیرد. وقتی که به سمت پایین حرکت می کند ، با دکمه سفر تماس را می شکند.
- مهره تنظیم حرکت (پیچ محدوده):
مهره تنظیم کننده سفر که برای تنظیم نقطه تنظیم کلید فشار مورد استفاده میگردد پیچ پیچ نیز نامیده می شود. این کار در محدوده فنر با تغییر میزان فشرده سازی انجام می شود. اگر فنر برد توسط مهره تنظیم سفر بیشتر فشرده شود ، نقطه تنظیم سوئیچ فشار بالا خواهد بود.
- فنر مرتجع:
این فنر یک فنر از پیش فشرده است. مقدار نیروی تولید شده توسط فنر در فشاری که سوئیچ در آن کار می کند تعیین می شود.
- پیستون عملیاتی:
پیستون عامل با عملکرد کلید فشار تماس دارد. فشار فرآیند بر روی ناحیه پیستون عمل می کند. به همین دلیل ، نیرویی را تولید می کند که با فنر محدوده مخالف است.
- محفظه سوئیچ:
محفظه سوئیچ به عنوان محفظه ای که حاوی میکرو سوئیچ و سایر لوازم جانبی است تعریف می شود. بدنه های سوئیچ عموماً از جنس آلومینیوم یا فولاد هستند.
محصولات مرتبط